Huiswerk? Bijles?

Huiswerk maken is best even wennen. Op de basisschool is het fijn als je daar alvast voorzichtig mee aan de slag kan. Want straks op de middelbare school word je in het diepe gegooid. Dan krijg je huiswerk, moet je met een agenda gaan werken, onthouden wanneer je wat af moet hebben en kijken wanneer je wat gaat doen.

Dat is best een hoop om in 1 keer aan te moeten wennen. Maar als je nu vast gaat oefenen, dan wordt het straks allemaal een stuk makkelijker!  En dan merk je dat als je echt iets leert, dat dat heel leuk is, zeker als je er minder tijd voor nodig hebt.

Als jij weet hoe je bijvoorbeeld woordjes makkelijker kan leren of hoe je ervoor kan zorgen dat je je huiswerk op tijd af krijgt, kan er een wereld voor je open gaan. Als iets ervoor zorgt dat je niet goed kan leren, helpen wij je ermee. Bovendien is iedereen wel ergens goed in, juist die sterke kanten willen wij bij Hoofdzaak inzetten, zodat het maken en leren van huiswerk je gemakkelijker afgaat. En als je dan hier klaar bent, heb je thuis lekker tijd om andere dingen te doen.

We leggen je graag tijdens een kennismakingsgesprek uit hoe wij dat samen met jou willen doen.

Tijdens zo'n gesprek kijken we welke hulpvraag je hebt en wat wij kunnen bieden. Vervolgens stellen wij een begeleidingsplan op waar we samen mee aan de slag gaan.

Hoe dan?

Om zo'n begeleidingsplan uit te voeren, maken we in principe elke week een afspraak van een uur. En in dat uur gaan we dan samen aan de slag om ervoor te zorgen dat je de stof van school begrijpt, zoals bijvoorbeeld spelling of rekenen. En kunnen we al voorzichtig proberen hoe dat nu zit met huiswerk, agenda's en plannen. Tot het moment dat je het prima zelf kan! Dan heb je ons niet meer nodig en ga je vol zelfvertrouwen starten aan de middelbare school. 

En mocht je daar toch nog wat hulp nodig hebben, dan weet je ons altijd weer te vinden!

Om goede resultaten te bereiken, is het onze gewoonte dat, waar nodig, er contact is met scholen en ouders. 

Transparante communicatie vinden we erg belangrijk. Evenals het bieden van een sfeer van vertrouwen en ontspanning.

NB: op dit moment wordt de begeleiding voor basisschoolleerlingen alleen aangeboden op onze locatie in Buurtcentrum De Leeuw

© 2017 by EleveldEducatie. Proudly created with Wix.com

  • Facebook App Icon